Ga naar hoofdinhoud

INSECTEN KWEEKBAK VOOR HET VOEDSEL VAN DE TOEKOMST

NU MET BETERE LUCHTDOORLATING → bekijk de nieuwste generatie ←

Kunststof kweekbak voor insecten

Beekenkamp Verpakkingen heeft een insecten teeltbak ontwikkeld voor de productie van dierlijk eiwit. De groeiende wereldbevolking vraagt steeds meer dierlijk eiwit. Insecten vormen naast de gangbare veehouderij een aantrekkelijke aanvullende bron. Insecten zetten bovendien hun voedsel tien keer efficiënter in eiwit om dan rundvee. 10 kg voer levert slechts 1 kg rundvlees maar insecten zetten 10 kg om tot wel 9 kg insectenvlees.

Insecten produceren minder mest en daarnaast stoten ze minder CO2 en andere broeikasgassen uit. Ook verbruiken ze tot wel 1000x minder water en nemen ze minder ruimte in. De meelwormenteelt, en ook andere insectenteelten zijn nog zeer jong, maar erg innovatief en toekomstgericht.

Bestel direct deze insectenbakken

Insecten teeltbak: voedselveilig & machineproof

De bakken worden vervaardigd van voedselveilig gekeurd Polypropyleen materiaal. Door het gebruik van PP materiaal zijn de bakken zeer maatvast en kunnen met hoge temperaturen gereinigd worden.

Voor het geautomatiseerd voeden is er rekening gehouden met specifieke hoogten tussen de bakken. Daarnaast zijn de bakken helemaal glad uitgevoerd en hebben ze een minimaal aantal randen en ribben om hechting van ongewenste poppen aan het oppervlak te voorkomen. De bakken zijn zeer geschikt voor automatiseringssystemen zoals stapelen, afstapelen en wassen. Met zijn standaard maten en gladde uitvoering is de bak perfect te verwerken. Bekijk hier alle specificaties. 

Insectenbak van de toekomst

Vision-techniek maakt het mogelijk om machines, zoals robots ‘ogen’ te geven en hun omgeving te herkennen. Robots kunnen daardoor de positionering van producten herkennen en deze daardoor oppakken en verplaatsen. De blauwe kleur zorgt voor een beter contrast, wat het gemakkelijker maakt om eventuele vision-technieken toe te passen.

Insecten kweekbak

Art. 6205

  • Hechting van ongewenste poppen aan oppervlak is minimaal
  • Door de gladde uitvoering perfect te verwerken
  • Zeer geschikt voor automatiseringssystemen
  • Bruikbaar voor o.a. meelwormen, black soldier fly (BSF), buffalowormen, krekels en vliegen
  • Afmeting extern: 600 x 400 x 145 MM

NIEUWE SERIE!

  • Beschikbaar lente 2020
  • Optimaal klimaat
  • Betere luchtdoorlating door opengewerkte hoeken
  • Goed stapelbaar
  • Beter te reinigen
Insecten kweekbak

Informatie & brochure Insectenbakken

Heeft u interesse in deze insecten kweekbak of bent op zoek naar een eigen unieke op maat gemaakte kunststof bak voor uw insectenteelt? Met een expert in huis op het gebied van productontwerp en technisch tekenen, kan ons team nieuwe producten in een korte periode realiseren.
Insecten opkweek
Back To Top